Startsida
Klubben
Styrelsen
Medlemmar
Klubbprylar
Medlemsrabatter
Bli medlem

Garaget
Hojturer
Kortegekörning
Galleri
Filmsidan
Länkar
Gästbok

Medlemssida


 

Antal besökare
 

 
Gamla Gästboken
Gryts skärgård - Söderköping
Pingsafton den 11 juni 2011

Bilder från turen finns här
 
Vi blev ett litet gäng på tio förväntansfulla knuttar och spättor som träffades på parkeringen vid Körners.
 
Med webmaster i täten drog vi oss mot Tuna via Vena och Björksebo. Efter Tuna körde vi mot Hjorted och bitvis var det nylagd lösgrus som alltid är lika spännande.
 
Vi gjorde ett stopp vid den långsträckta sjön efter Hjorted, det smuttades lite på kaffet av vissa men tanken var att vi skulle ta det lite längra fram. Vi körde en kort bit på E-22:an upp mot Västervik för att sedan ta vägen över Piperskärr mot Gamleby. Kaffepausen tog vi strax efter övergångstället för alla fåglar som behagade att traska över vägen.
 
Med humöret var på topp drog vi sen vidare mot Gryts skärgård via Loftahammar och Valdemarsvik. Det kändes verkligen som om vädergudarna var med oss. Varma vindar svepte in i våra hjälmar.
 
Efter Gryt tog vi ett stopp ute på Fyrudden där restaurangen "Ida på udden" fick besök av hungriga knuttar från Hultan. På menyn fanns gott om fisk men även kött och fågel. Tror att alla var mycket nöjda med både maten och utsikten från terassen.
 
Färden gick vidare mot Söderköping. Magnus övertygade oss att ta en genväg som visade sig vara grusväg. Men vem skräms av lite grusväg?
 
Efter det var det mycket fina vägar till Söderköping där vi tog en efterlängtad glass på Smultronstället. Vi fick se två segelbåtar slussas, alltid lika kul att beskåda.
Änderna lyckade charma Balutt, så de fick givetvis smaka hans glass.
 
Innan vi lämnade Söderköping tankade vi upp för att sedan bege oss hemåt. Regnet kom när vi stod under tak vid macken. Dock visade det sig att vi körde i utkanten av ovädret så det blev inte så långvarigt. Strax lyste solen igen och värmde oss.
 
Tvättis tog nu täten och lyckades hitta nån liten krokig väg som ingen av oss tidigare hade kört. Krök på krök, böj efter böj, sedan kom skylten för att vägen blir krokig???
Jo, visst blev den krokig, men vilken skön hojväg!
 
Nästa stopp blev inte förrän vid sjön Åsunden. Då vi kört nästan tio mil i ett sträck var det verkligen skönt med en bensträckare. På parkeringen hade ett par med husbil satt igång grillen, kött och korv var nästan färdigt. Hur vi än försökte charma grillmästaren så blev det ingen korv till oss. Men han var en mycket trevlig prick. Sista biten gick via Kisa och gamla vägen till Gullringen.
 
Dagens tripp slutade med strax över 40 mil när vi landade in vid Körners igen.
Den här turen måste vi göra om!
Tack för trevligt sällskap. Ser fram emot nästa tur...
 
Hasse och Anne

Tillbaka

Vädret Hultsfred

© hicdesign