Startsida
Klubben
Styrelsen
Medlemmar
Klubbprylar
Medlemsrabatter
Bli medlem

Garaget
Hojturer
Kortegekörning
Galleri
Filmsidan
Länkar
Gästbok

Medlemssida


 

Antal besökare
 

 
Gamla Gästboken
Ölandsturen september 2011

 
Så var det då dags för en av höstens kanske sista hojturer, hoppas dock på att det ska kunna bli en del mc-körande än.
 
Oj vad mycket folk vi blev idag igen! Vi stannde också till i Målilla för att ta upp ett par hojåkande vänner som gärna ville följa med oss på en dagstur till Öland. Hoppas det blir fler gånger.
Målet för dagen var Kårehamn och fiskrestaurangen där skråvmålet skulle intas.
 
Eftersom dagsturen blir ganska lång när man ska till norra Öland så blir det inte alltför små vägar då dagen inte skulle räcka till. Mörlunda, Ryningsnäs, Fågelforsvägen mot Högsby för att sedan ta 34:an ner till Ålem. Pataholm med sitt idylliska lilla torg och kaffepaus vid havet är ett givet stopp.
 
Här åker termosarna och äggmackorna fram och samtalen är genast igång om både det ena och det andra men vi kan väl inte sticka under stol med att det pratas mycket motorcykel.
 
Efter en skön bensträckare så fortsätter vi kustvägen ner mot Kalmar för att ta oss ut till Öland. Utmed östra sidan med mindre trafik så har Öland bra hojvägar men man får vara uppmärksam på bl.a. traktorer särskillt så här års när de flesta turisterna har lämnat ön. De kan ju dyka upp bakom varje böj. Öh...traktorerna alltså!
 
Det blev ett stopp vid Lerkaka Väderkvarnar och jag tar som vid alla stopp fram kameran, får väl en och annan gliring om att det fotas mycket. Alla vill inte vara med men jag tror alla tycker det är roligt att kolla in hemsidan sedan.
 
Så har det blivit dags för några mil till i sadeln upp mot Kårehamn där personalen fick det svettigt när det dyker upp drygt tjugo hungriga knuttar oanmälda. Visst blev det lite väntetid på maten men vad gör det? Solen skiner och värmer våra svarta skinnkläder ordentligt. Höstsolen är otroligt skön!
Maten var god och när alla hade ätit så tror jag att de flesta var nöjda ändå. Det var dock några getingar som också tyckte om både mat och dricka, men alla klarade sig med livet i behåll. Både knuttar och getingar.
En av våra hojåkande vänner avvek före oss andra så på vägen tillbaka var vi en mindre.
 
Nu var det dags för hojarna att få lite bränsle, så efter färden ner mot Kalmar där tog vi ett tankstopp vid Rasta.
Knabbis fick dra hem direkt då hans hund, Rufus inte mådde så bra. Får hoppas så här i skrivandes stund att det gått bra med Rufus som är en jättetrevlig lite vovve. Ett par till hängde på Knabbis och där var vi fyra hojar mindre än från start.
 
Vi tog nu E22:an upp ett stycke för att ta en paus i Påskallavik där det fanns lite kaffe kvar i en dels termosar. Fortsatt färd upp mot Ålem där vi också tappade de två från Målilla som fortsatte 34:an medans vi tog E22:an upp mot Oskarshamn där också Olle avvek för annan väg hemåt och vi tog oss vidare mot Kristdala och hemorten.
 
Det var lite som de tio små negerpojkarna, men vi var all överens om att ett perfekt mc-väder gör det här till en njutbar dag.
Har ni tänkt på vad det här med våra gemensamma hojturer handlar om? Jo, trevligt sällskap där alla har flera gemensamma intressen, nämnligen motorcyklar, goa vägar och givetvis GOD MAT!
 
Nu har vi dock en sista färd på schemat och det är nästa helg den 17 september, då är det dags för Åtvidabergs Stadshotell att servera sin berömda Schnizell.
 
Tack för en trevlig dag!
Hasse och Anne

Tillbaka

Vädret Hultsfred

© hicdesign