Startsida
Klubben
Styrelsen
Medlemmar
Klubbprylar
Medlemsrabatter
Bli medlem

Garaget
Hojturer
Kortegekörning
Galleri
Filmsidan
Länkar
Gästbok

Medlemssida


 

Antal besökare
 

 
Gamla Gästboken
Schnitzelturen 17 september 2011

 
Vaknar klockan halv sex, tanken var ju att sova minst till åtta idag men inte blev det så!
På med kaffepannan och en titt på termometern.... -1, brr. Första frostnatten, men solen är ju på väg upp för att bryta sig igenom diset och daggen.
Anne steker ett par ägg och gör några mackor. Jag läser tidningen och äter en enkel frukost och bara tar det lugnt.
 
Samling vid Körners parkering som vanligt och kan man tänka sig det är ett bra gäng även denna lördagsförmiddag. Roligt att även Pizza är här, tror att det är första gången denna sommar som han ska med på en tur.
Dagens matställe är ju Åtvidabergs stadshotell med sin enorma schnitzel. Vägen mellan Djursdala och Horn var inget vidare, en hel del gupp och skador men fikastoppet vid sjön Åsunden gör att man genast glömmer bort hur stötigt det var.
 
Solen skiner och värmer bra. Termosarna är framme och mackorna är snart uppätna när Häggan säger att det är bara fyra mil kvar till Åtvidaberg. Kanske skulle vi ta en omväg annars är det ju mat med en gång och Pizza som har tryckt i sig tre mackor. Men med en av de bästa och roligaste vägar för mc-körning så blir det vägen direkt till Åtvidaberg.
 
Tempot har en tendens att öka en aning på den vägen men det gäller att ta det försiktigt för det är även mycket traktorer ute idag. Jag ligger rätt långt bak i ledet av femton hojar och de som brukar vara med och åka i grupp vet ju att längst bak går det alltid mycket fortare än där framme i ledet.
 
Ett tips till er som inte gillar när det går för fort men inte vill köra först, (och det är inte många som vill), lägg er tvåa eller trea i gruppen. Där är tempot som lägst. Själv lägger jag mig gärna sist då jag gillar att hålla lite tempo, särskilt när det svänger som på den här vägen.
 
Hotellet har fått en förvarning via telefon att ett gäng hungriga knuttar är på väg, de var givetvis tacksamma för att vi ringde och visste vilka vi var.
— Ni brukar väl komma en gång om året för att käka schnitzel?
 
Maten kommer in på serveringsfat, ett till varje person! Vet inte hur mycket stekt potatis som ligger på faten men det är för mycket. Tror inte att någon åt upp allt. Schnitzeln är lika stor som en normal tallrik och ett par skopor gröna ärtor där till.
 
Garanterat proppmätta tar vi oss ut genom dörren och ut i solen, tänk att man kan må så bra!
Hemfärden går via Överum, Gamleby och Blackstad. Det blir en liten bensträckare och kissepaus innan vi kommer ut på Västerviksvägen, och snart är vi åter på Körners parkering.
 
Så var en av höstens sista turer till ända!
Hasse och Anne

Tillbaka

Vädret Hultsfred

© hicdesign